Eu sunt bărbat. Eu sunt femeie.

iulie 2, 2010

Noi și Voi. Ei și Ele. El și Ea. Tu și Eu. Bărbat și Femeie…

Suntem atât de diferit creați încât, uneori, lucrul acesta pare de neacceptat. Unii de pe Venus, alții de pe Marte, după cum ne învață unul dintre bestseller-urile autohtone. Nu o dată simțim că e prea mult, că totul a mers prea departe. Ni se pare că viața, pe cât părea de urâtă și de ternă  înainte de partenerul nostru, acum este imposibil de purtat împreună, în acest labirint al incompatibilităților.

Și totuși…

Am învățat un lucru, ceva ce Dumnezeu ne cere fiecăruia dintre noi. Am învățat secretul fericirii de cuplu. Nu este greu, nici complicat. Pare prea simplu ca să fie și adevărat.

Pentru că…

Noi și voi, ei și ele, el și ea, tu și eu, bărbat și femeie, cei doi vor fi una și au dreptul la a fi fericiți. Pentru că nu este vorba de tine, de așteptările și dorințele tale. Este vorba de celălalt. Dumnezeu a pus în noi una dintre nevoile Lui cele mai importante, inseparabilă personalității divine: nevoia nu de a fi iubit, ci de A IUBI. Putem fi fericiți numai dacă cuplul în care împărțim bune și rele înțelege că totul se rezumă la celălalt.

Noi vă spunem că…

Se poate! Nu este întotdeauna la fel de simplu, dar nici imposibil. Iar frumusețea vieții de familie stă tocmai în iubirea neegoistă și în faptul că fiecare aduce ceva ce îl completează pe celălalt. În doi suntem mai puternici, împreună putem trece peste orice greutăți, dacă împărtășim aceleași principii și ne centrăm pe relația cu același Dumnezeu incredibil.

În concluzie…

Se merită să facem efortul! De câțiva ani încoace trăiesc lângă o persoană atât de diferită, încât nu m-am putut plictisi niciodată. Avem multe în comun, dar suntem și atât de diferiți. Viața în doi este mult diferită de când fiecare dintre noi se dăruiește pentru fericirea celuilalt, așa cum Hristos s-a dăruit Bisericii. Și pentru prima oară după multe generații, eu și jumătatea mea suntem un cuplu fericit, pentru că ea este… legătura mea favorită!

VIDEO: A spoof of the mac commercials but the characters are a man and a woman.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: