Must Have (1): Ghidul Familiei Creştine

august 6, 2010

Vă recomand o carte pe care am citit-o cu ceva ani în urmă, cu setea celui ce speră că „se poate” şi altfel, în viitoarea-mi viaţă de familie, decât mărturia dezastrului generaţional din lumea în care trăiam. Eşecul celor dragi, dar şi teama repetării unui destin ca o piatră de moară, mi-a dăruit o sete ce nu m-a părăsit până astăzi, aceea de a fi sursa fericirii familiei mele.

Am citit-o pe nerăsuflate. Era altceva, era ce aveam nevoie. Cu mâinile tremurând de emoţie şi păstrându-mi îndoiala de Tomă, am avut în permanenţă sentimentul înălţător şi entuziasmant al descoperirii unui secret de veacuri.

Ghidul Familiei Creştine, ediţia a II a, a fost scrisă de pastorul Daniel Brânzei şi publicată la Editura Stephanus. Cartea poate fi comandată AICI .

Coperta din spate

„Atitudinea lui Dumnezeu faţă de o ţară este determinată şi de calitatea relaţiilor vieţii de familie. În organismul social, familia este celula cea mai mică de sănătatea căreia depinde întreaga viaţă a trupului. Dedicăm această carte tuturor familiilor de români care năzuiesc spre mai bine şi spre mai sfânt.” – Din cuvântul traducătorului.

Ori te căsătoreşti, ori nu te căsătoreşti, tot vei regreta.” – Socrate. Prin cartea de faţă vă punem înainte o alternativă creştină a vieţii de familie. Omul nu poate trăi numai cu regrete. Suntem făcuţi să bem din „apele vii” ale înţelepciunii Cuvântului lui Dumnezeu şi să ajungem să experimentăm viaţa „din belşug” (Isaia 55 şi Ieremia 2:13).

Trăim în vecinătatea unor căsnicii fără Dumnezeu. Multe dintre ele sunt ucise sau muribunde. Invitat în astfel de familii, Domnul Isus se apucă imediat de lucru şi „piatră cu piatră”, reclădeşte căsnicia, care devenise între timp „căznicie”, aşezând-o pe temelii sfinte de sinceritate, stimă şi iubire reciprocă.” – Din introducere.

„Am revăzut şi corectat cu multă plăcere manuscrisul acestui „Ghid”. Singurul regret pe care îl am este că o astfel de carte nu s-a tipărit şi pe vremea tinereţii mele. Ne-ar fi prins tare bine să ştim atunci unele din rezolvările şi lămuririle date în această carte.” – Pastor Aurelian Popescu şi Dr. Valerică Popescu.

„Am citit numeroase cărţi, am consultat mulţi profesori de psihologie, de sociologie şi de filosofie, dar întotdeauna, pentru a găsi temelia unui răspuns eficace, m-am întors la Biblie. Am convingerea profundă că toate problemele noastre sunt rezultatul ignoranţei noastre vinovate faţă de legea morală divină şi faţă de mântuirea pe care ne-o oferăc în dar Dumnezeu, prin Isus Christos. Greutăţile noastre se nasc din refuzul nostru de a aplica în practică sfaturile date de Dumnezeu tocmai pentru a ne înlesni trăirea unei vieţi creştine normale şi fericite.” – Billy Graham

Cuprins

Ghid creştin de educaţie familială
– Introducere
– Principiul fericirii
– Principiul tiparului divin
– Principiul acceptării
– Principiul părtăşiei
– Principiul consacrării
– Principiul credincioşiei
– Principiul familiei extinse
– Principiul slujirii

Ghid creştin de educaţie sexuală
– Introducere
– Principii de etică creştină
– Importanţa actului sexual pentru un bărbat
– Importanţa actului sexual pentru o femeie
– Arta de a face dragoste
– Atenţie! Proaspăt căsătoriţi!
– Numai pentru bărbaţi
– Numai pentru femei!
– Controlul naşterilor
– Frigiditatea feminină
– Exerciţiile doctorului Kegel
– Impotenţa masculină
– Întrebări şi răspunsuri

Ghid pastoral
– Introducere
– Doresc să mă căsătoresc, dar…
– Atunci când apar greutăţile
– Cum să ne ajutăm copiii
– Ce trebuie să ştie tinerii
– Ce trebuie să ştie părinţii
– Când copiii au crescut
– Problemele vieţii profesionale
– În căutarea fericirii
– Biruinţa asupra ispitelor
– Eşecuri şi singurătate
– Obiceiuri rele
– Toate merg prost
– Comportament şi aparenţe
– Prieteni, părinţi şi vecini
– Remedieri necesare

3 răspunsuri to “Must Have (1): Ghidul Familiei Creştine”

  1. […] Must Have(1): Ghidul Familiei Creştine Fri Aug 06, 2010 23:25 pm Vă recomand o carte pe care am citit-o cu ceva ani în urmă, cu setea celui ce speră că “se poate” şi altfel, în viitoarea-mi viaţă de familie, decât mărturia dezastrului generaţional din lumea în care trăiam. Eşecul celor dragi, dar şi teama repetării unui destin ca o piatră de moară, mi-a dăruit o sete […] […]

  2. ady said

    foarte frumos blogul vostru si interesant ,va doresc numai bine si bafta in continuare

  3. Draga Ady,
    Multumim. Te asteptam cu drag, oricand, sa revii si, de ce nu, sa iti spui punctul de vedere in chestiunile abordate.
    Dumnezeu cu tine!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: