Încercarea dragostei în cuplul creștin

noiembrie 19, 2010

Un tânăr din Virginia a rămas alături de viitoarea lui soție după ce aceasta a devenit complet paralizată în urma unui accident stupid, survenit chiar înainte de ziua nunții!

Cuplurile proaspăt căsătorite experimentează provocări după ce pășesc împreună la altar. Dar dedicarea unui tânăr cuplu din Virginia a fost pusă la test încă înainte ca cei doi să spună ”Da”.

Viețile celor doi tineri,Rachelle Friedman și Chris Chapman, au fost dramatic schimbate atunci când, în timpul petrecerii burlacilor ce a avut loc pe 23 mai, un șir dramatic de evenimente a făcut ca Rachelle să rămână paralizată.

În timp ce se afla la petrecere, fata, împreună cu domnișoarele ei de onoare, au decis să meargă să înnoate în piscina din spatele casei. La mometul acela, cea mai bună prietenă a ei a împins-o, în joacă, în apă.

Prietena mea cea mai bună – și ea continuă să îmi fie astfel și după tot ce s-a întâmplat – m-a împins, în glumă, un gest ce l-am făcut probabil de un milion de ori înainte”, declară tânăra de doar 25 de ani pentru reporterul de la ABC News.

Aproape instant m-am blocat și nu am mai putut să mă mișc. Uimitor, nu m-am panicat. Oarecum știam ce mi se întamplase, așa că, atunci când apa m-a ridicat la suprafață, am strigat `ajutor` și atunci prietenele mele au sunat la 9-1-1”.

Deși accidentul celei ce urma să-i devină mireasă a pus stăpânire pe întreg corpul acesteia, logodnicul ei a continuat să îi rămână aproape. Cei doi mărturisesc că, deși stilul lor de viață s-a schimbat total, ei continuă să își fie dedicați unul altuia.

Știm că suntem un cuplu puternic, iar după ce am fost afectată de accident niciodată nu mi-a trecut prin minte că el va pleca din această cauză,” spune Rachelle. ”Și după ce am început terapia și am vorbit cu câțiva doctori, se pare că cel numărul celor ce își părăsesc partenerul ce a fost rănit este de cel puțin 50%”.

Facem tot ce putem pentru a ne menține viața pe care o aveam. Doar că este diferit,” spune Chris. ”Este adaptată. Poate că durează mai mult să facem anumite lucruri, dar ținem lucrurile cât de aproape putem.”

Cei doi îndrăgostiți au fost nevoiți să își amâne nunta. Dacă cuplul s-ar căsători acum, salariile lor combinate ar face ca Rachelle să nu mai fie eligibilă pentru asigurarea medicală de care ea se folosește pentru a plăti pentru tratament și îngrijire.
Cuplul afirmă că dorește să rezolve problema asigurării înainte de a păși la altar.

Mereu m-am temut de faptul că ceva va distruge lumea mea perfectă,” spune Rachelle. ”Dar am învățat că, indiferent că lucrurile se schimbă, încă poți face ca lumea ta să fie perfectă.”

Dragii noștri îndrăgostiți, cuplul acesta ne dă un exemplu perfect a ceea ce înseamnă familia creștină. Încă înainte de a păși la altar facem ne luăm angajamentul ferm de a ne fi aproape în orice circumstanțe, la bine și la rău, până când moartea ne va despărți. Iar dacă viața ne va lovi greu, iar persoana iubită va depinde de noi, ne vom purta în continuare ca și când am fi una, slujind cu dragoste și continuând să ne bucurăm unul de celălalt. Dragostea ne va fi testată, încercările vor veni peste noi, dar cei doi vor continua să fie una până la capăt. Dumnezeu să ne ajute la aceasta!

Videourile Vodpod nu mai sunt disponibile.

Sursa: CBN News

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: