Te căsătorești – cât de importantă este binecuvântarea părinților?

februarie 18, 2011

Întrebat dacă este importantă binecuvântarea părinților peste căsătoria copiilor lor, pastorul John Piper a răspuns următoarele:

Da. Importantă, dar nu absolută.

Mereu i-am încurajat pe tineri, în timpul orelor de consiliere, să lucreze din greu la asta. Nu trebuie tratată cu ușurătate. Dacă mama ori tata, oricare în dreptul lui, spune : ”Nu cred că este bărbatul sau femeia potrivită pentru tine” nu este cazul să explodezi. Lasă ceva timp să treacă. Roagă-te pentru miracolul schimbării. Implică și alți oameni.

Cu alte cuvinte, nu încerc să absolutizez spunând că tu, un adult aflat sub călăuzirea lui Dumnezeu, trebuie să stai sub brațul mamei sau al tatălui, cu atât mai mult cu cât acum ai crescut și ai propria-ți relație, fiind pe care de a crea o nouă uniune, în care îi vei părăsi pe tatăl tău și pe mama ta, ori că există o înțelegere globală absolută. Ce vreau să spun este că binecuvântarea e ceva cu adevărat dulce. Ea este cu adevărat importantă…

Cinstește-i pe tatăl tău și pe mama ta prin faptul că iei cu adevărat în serios ceea ce ei îți spun. Permite ca suficient timp să treacă. Iar eu nu știu să îți spun cât timp e necesar. Roagă-te cu seriozitate. Iar eu nu îți pot spune cât să te rogi. Implică și pe alții în eforturile tale de a obține înțelegerea în această situație.

Ascultă-i pe tatăl și pe mama ta și încearcă să discerni: ”Oare nu cumva Dumnezeu îmi vorbește aici cu privire la timpul potrivit pentru această căsătorie, ori cu privire la cealaltă persoană?”. Iar dacă după ce ai permis ca suficient timp să treacă, după ce te-ai rugat suficient, după ce ai implicat suficient și alte persoane de încredere vei discerne că el sau ea este de la Dumnezeu pentru tine și ai înțeles că mama și tatăl tău se înșeală – înțeleg greșit, nu cunosc cu adevărat cum este această persoană sau pur și simplu operează după o paradigmă nebiblică, atunci continuă să îi cinstești pe măsură ce mergi mai departe. Dar nu cred că trebuie să ridici la rangul de absolut autoritatea lor în ceea ce privește relația ta ca adult.

Sursa: desiringGod, (traducere şi adaptare după John Piper); Foto: confetti.ie

Un răspuns to “Te căsătorești – cât de importantă este binecuvântarea părinților?”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: