Dispare dragostea din cuplu după trei ani?

martie 11, 2011

Ajuns la biroul in care imi petrec cea mai mare parte a programului de muncă, primul lucru pe care îl fac este sa deschid messengerul. Șeful meu poate să vă confirme (sper) că nu sunt unul dintre acei lucrători care își pierd vremea, adâncindu-se în tot felul de discuții interminabile. Dar, mess-ul meu va fi deschis toată ziua dintr-un motiv aparte: la celălalt capăt se găsește Dana, soția mea. Să îi pot scrie măcar o dată la ceva vreme că o iubesc și să am posibilitatea asta permanent la îndemână mă face să mă simt mai aproape de ea. Pentru că cele 9-10 ore în care sunt plecat de acasă mă împing să experimentez un dor nebun, realmente…

Acum citesc în Adevărul… o minciună, dintr-un studiu care zice că ”Dragostea dispare din cuplu după trei ani ”. Pe bune? Noi am trecut de ceva vreme peste acești primi trei ani. Bine că distinșii cercetători nu au luat și familia Zaharia la întrebări: le-am fi stricat bunătate de studiu! Sau le-ar fi trecut prin cap să redefinească acest concept, să vadă ce trece, de ce și la cine. Pentru că, deși sunt exemple la modă, Oana și Pepe, Irinel și Moni ori alții ca ei, nu sunt tocmai etaloanele în ceea ce privește relația sănătoasă de cuplu.

Dragostea noastră nu a trecut și am așa un feeling că nici nu o va face, deși sunt mult mai chel, deși nu mai am cele 55 de Kg de la 22 de ani, deși îmbătrânim (frumos) cu fiecare an care trece. Aș putea spune că, dimpotrivă; ea este mult mai matură acum, mai stabilă, mai aproape de esență. Pe măsură ce anii trec, folosesc tot mai rar pronumele personal ”eu”, înlocuindu-l, pe negândite, cu ”noi”. Tot mai mult îmi doresc să fiu acela care îi dăruiește zâmbere și bucurii, să o știu aproape, mereu, să dăruiesc de la mine pentru fericirea ei . Lucky me, sentimentele sunt reciproce.

Vă încurajez să credeți ceea ce este scris în 1 Corinteni, cap. 13:

Dragostea nu va pieri niciodată!

7 răspunsuri to “Dispare dragostea din cuplu după trei ani?”

 1. Dragostea trebuie intretinuta, Dumnezeu e dragoste absoluta. Noi invatam sa iubim, daruim iubire, invatam ce insemna dragoste, iar Dragostea in cuplu, tine doar de mine!
  ”Nu putem face lucruri mari, doar lucruri marunte cu multa dragoste”

 2. Tulipan said

  Poate ca dispare amorezeala! Dar dragostea nu are cum sa dispara, caci ea este o alegere si nu neaparat tb sa treaca prin nervii stomacali. Asta in cazul in care vrei sa dispara dragostea… 1 Corinteni 13 descrie cel mai bine ce este dragostea!! Cine vrea sa inteleaga, ii va merge bine, cine nu , sigur la prima discutie o va lua la fuga!

 3. somai marin said

  Sunt casatorit de 10 ani si dragostea inca nu a trecut,dimpotriva s-a amplificat si a devenit mai puternica cand am fost binecuvantat cu 2 copii. Imi iubesc sotia mult mai mult decat acum 10 ani.

  • @somai marin: multumim pentru incurajarea transmisa celor ce vor citi articolul. Asa e. Dragostea adevarata nu trece. Doar ca, de cele mai multe ori, oamenii promoveaza erosul si nimic altceva… Iti doresc… sa va iubiti mult si sa nu va treaca niciodata! 😉

 4. somai marin said

  Mi-e mila de cei ce habar nu au ce inseamna adevarata dragoste,acel sentiment sa imparti totul cu cel de langa tine,sa faci orice pt al face sa simnta ce este in inima ta,iar orice obstacol aparut sa stii ca este un pas inainte pt relatia te de cuplu.Pt a face o relatie sa mearga inainte,uneori trebuie sa suferi,alteori sa ierti,iar alteori doar sa fii natural.Insa merita orice efort din partea noastra,dragostea este tot ce va ramane,iar momentele petrecute cu cel drag,sentimentele si gindurile frumoase sunt de nepretuit.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: