Începuturi (5): Indicatorii unei căsnicii de succes – SEXUL PREMARITAL

noiembrie 16, 2011

foto: usapangpamilya.com

Ne place povestioara în care un fost canibal, convertit la creștinism, stătea pe marginea drumului, citind Biblia. La un moment dat trece un englez pe acolo și îl întreabă: ”Ce faci?” Omul nostru se uită la el și răspunde: ”Citesc Biblia”. Englezul îi explică, arogant, că Biblia este o carte învechită pentru lumea civilizată din care provine el. Canibalul se uită lung la el și răspunde: ”Dacă Biblia nu ar fi actuală și azi, tu erai de mult mâncat!…” după care își continuă nestingherit lectura.

Unii vor spune:Biblia este o carte învechită. Nu putem permite perceptelor ei strâmte și habotnice să ne conducă viața, să ne răpească plăcerea.” Cei care au cunoscut puterea transformatoare a Cuvântului lui Dumnezeu sunt de o altă părere, însă. Ea schimbă vieți și ne oferă singurul manual cu adevărat viabil, care ne învață cum să trăim și să fim fericiți.

Sexul înaintea căsătoriei este unul dintre indicatoarele succesului în viitoarea viață de familie. Dacă vom alege să ne păstrăm curați, ascultând porunca divină cu privire la acest aspect al vieții noastre, vom fi binecuvântați. Dacă nu, vom suporta consecințele acestei neascultări.

”Sexul este o nevoie umană, normală, naturală”, spun cei ce se opun limitării actului intim pentru viața de familie. Ce le vom răspunde la aceștia? Da, este adevărat! Și foamea, nevoia de a ne hrăni, este o nevoie normală, naturală, mai aproape de bazele piramidei. Deși nu este cu nimic greșit în a te hrăni, este interzis să intri în casa sau în magazinul altuia pentru a-ți procura cele necesare. Te poți hrăni doar… cu ceea ce îți aparține!

Sexul este creat de Dumnezeu, cu scopul ca oamenii să se înmulțească (Geneza 1:28). El nu este greșit, atâta timp cât este practicat în cadrul desemnat de Creator pentru aceasta. Mai mult, el generază intimitate și ne apropie într-un mod unic de persoana iubită. Cuvântul biblic este cât se poate de clar în această privință. ”Să nu preacurvești” citim în cele zece porunci (Exod 20:16); și în Noul Testament chestiunea se tranșează cât se poate de clar: ”Fugiţi de curvie! Orice alt păcat, pe care-l face omul, este un păcat săvârşit afară din trup; dar cine curveşte păcătuieşte împotriva trupului său.”  (1 Corinteni 6:18)

Sexul în afara căsătoriei provoacă efecte dureroase. Pe lângă cele spirituale, ele pot genera implicații serioase asupra sănătății (vezi bolile cu transmitere sexuală) asupra modului în care decurge viața noastră (sarcini la vârste nepotrivite, care limitează posibilitățile de a ne forma profesional ori de a avea o carieră) dar mai ales asupra relației noastre de cuplu. Încrederea care stă la baza unei relații de dragoste este serios zdruncinată. Cum ar putea să aibă încredere unul în celălalt din perspectiva fidelității în cuplu doi oameni care nu au avut stăpânirea de a aștepta cadrul legitim pentru relații intime?

”Dar noi oricum am hotărât că ne vom căsători!”, vor spune alții. Pe lângă reamintirea faptului că logodna nu reprezintă încă un angajament ferm de a fi alături de celălalt pentru tot restul vieții, rămâne aceeași întrebare: ”dacă cedăm ispitei sexuale înainte de a începe viața de familie, ce ne va da siguranța că nu o vom face și după?”

”Nu ar trebui să vedem dacă suntem compatibili din punct de vedere sexual, înainte de a ne dedica vieții de familie? La o adică… nimeni nu cumpără o mașină fără să o încerce”… Pe lângă faptul că partenerul tău nu este un obiect sau ”unul dintre alții”, ci este o persoană unică în ceea ce te privește, dacă am proceda astfel, tot ce am fi tentați a face, după, ar fi să comparăm performanțele iubitului / iubitei noastre cu ale partenerilor dinainte. Ei nu ar mai fi unici, nimic nu ar mai fi la fel… Cel mai probabil, 8 din 10 femei ar afirma că s-ar simți comparate cu cele dinainte, dacă soțul lor ar avea multiple relații anterioare.

Nu este cazul să ne grăbim. Va fi destul timp să ne bucurăm unul de celălalt în cadrul intim al familiei noastre. Folosiți acest timp pentru a vă pregăti pentru viața în doi. Vă încurajăm să aveți întâlniri regulate cu un cuplu matur de consilieri premaritali în care să luați în discuție toate aspectele viitorului cuplu. Descoperiți frumusețea interioară a celuilalt, puneți cărămizile pentru o viață comună bazată pe dragoste, respect, altruism, intimitate profundă.

Încheiem prin a vă face o provocare. Luați în calcul un accident sau o boală groaznică… ceva ce nu ar mai permite deloc o relație intimă în cuplul vostru. Vei continua să fii lângă cel drag? Veți mai fi voi o familie? Sau actul fizic va fi în așa măsură indispensabil încât să te determine să pleci? Cât de importantă este latura erotică  pentru tine și cât de mult atârnă ea în luarea deciziei? E doar un exercițiu de gândire acum, dar merită făcut pentru a ne definitiva angajamentul de a ne investi viața pentru fericirea celuilalt, nu în mod egoist, pentru propria împlinire.

Vă încurajăm, dacă doriți o viață de familie fericită și binecuvântată, să luați o decizie fermă de a aștepta pâna la momentul în care veți spune ”DA”. Acesta va fi un indicator serios al unei căsnicii de succes. Vă asigurăm că merită. Merită sa asculți de porunca lui Dumnezeu, dată pentru binele nostru,  să îl respecți pe cel de lângă tine și să te dedici angajamentului de a te dărui trup și suflet relației. Sexul poate fi aspect minunat al relației dintre noi, care să ne apropie așa cum nu am visat vreodată, dar, dacă pune stăpânire peste noi, va deveni călcâiul lui Ahile al cuplului nostru.

Iubiți-vă… mult!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: