Cele 5 semne ale unei relații nepotrivite, pentru creștinii orbiți de romantism…

decembrie 14, 2011

FOTO: inmagine.com

Ești într-o relație romantică? Dorești să te căsătorești? Ești orbit de romantism și nu știi dacă deciziile tale sunt corecte? Autoarea creștină Dani Miser (Single Woman Seeks Perfect Man) îți oferă cele 5 steaguri roșii, avertismente pentru relațiile nepotrivite.

Iată care sunt semnele! Ești într-o relație nepotrivită dacă…

… între voi există abuzuri.

Ne referim la un lucru destul de comun, despre care ai auzit ori în care ești prins chiar tu! Ce este acesta? Este un obicei ce pare a nu mai avea sfârșit, pe care multe cupluri îl au, care generează adevărate lupte între ei și folosirea cu regularitate a machiajului. Sigur! Poate că merge în filme, dar ceea ce este OK la o peliculă hollywoodiană de succes, ce ține 90 de minute, este total nerecomandat în lumea reală. Să nu mă înțelegeți greșit în ceea ce privește modul în care trebuie să me înțelegem. A ierta este perfect sănătos, dar nu este indicată să renunțăm la înțelepciune. Ceea ce vreau să spun este: dacă neînțelegerile din lumea voastră amoroasă implică loviri, împingeri, bruscări, jigniri, țipete, manipulare sau orice altă duritate care se repetă cu regularitate, atunci, desigur, e bine să te îndepărtezi. E simplu. În relațiile rele se întâmplă lucruri rele și ele vor continua atâta timp cât vei permite ca asta să se întâmple. Nu fiți prostuți, ci înțelepți! Înțelepciunea face întotdeauna lucrurile care mai târziu vor aduce satisfacție.  În cazul vostru, a fi înțelept înseamnă că, după ce vei părăsi această relație, nu te vei mai întoarce la ea! Atunci când Dumnezeu le-a oferit israeliților oportunitatea de a ieși din Egipt, ei au folosit-o. Și tu ar trebui să procedezi la fel! Dacă relația voastră este fie și ușor abuzivă, consideră acesta ca fiind indicatorul spre ieșire, ACUM!

”Nu ştiţi că trupul vostru este Templul Duhului Sfânt care locuieşte în voi şi pe care L-aţi primit de la Dumnezeu? Şi că voi nu sunteţi ai voştri? Căci aţi fost cumpăraţi cu un preţ. Proslăviţi, dar, pe Dumnezeu în trupul şi în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu.” 1 Corinteni 6:19-20

…locuiți împreună.

Presupun că știți ce este bine și ce este rău atunci când ne referim la păcate cum ar fi minciuna, furtul sau uciderile. Articolul acesta nu le este adresat lui Bonnie și lui Clye în drumul lor spre închisoare. Mai degrabă voi trece la subiect, referindu-mă la acel păcat în care poate voi sunteți prinși, și care este unul dintre cele mai înșelătoare dar și mai răspândite în lumea îndrăgostiților. Cel mai probabil voi, sau cineva cunoscut, ”se joacă” cu asta. Ați ghicit! Unii îl numesc sex premarital; alții cuplu în afara căsătoriei. În caz că nu ați auzit încă, Dumnezeu îl numește PĂCAT. Da, știu. Vă simțiți atât de bine și poate aveți toate scuzele din lume pentru a continua. Dar, ceea ce pare bun în fierbințeala momentului se poate că nu își merită costul de la sfârșit.  Când faci sex cu oricine altcineva în afara soțului (soției) tale, se întâmplă și alte lucruri, nu tocmai bune. E nevoie de o singură dată pentru a-ți pierde virginitatea, de o singură dată pentru a contacta o BTS (boală cu transmitere sexuală),  de o singură dată pentru a deveni dependent de imoralitate sexuală, de o singură dată pentru ca respectul față de persoana cu care ești logodită să dispară pentru totdeauna…. Ați înțeles ce vreau sa spun? Biblia ne învață că, deși păcatul este plăcut pentru o vreme, efectele lui, ce apar după, sunt oribile. Dacă trăiești în păcat, fă o întoarcere de 180 de grade. Pocăiește-te și păstrează-ți curăția până la momentul în care vă veți rosti jurămintele de nuntă.

”Fugiţi de curvie! Orice alt păcat, pe care-l face omul, este un păcat săvârşit afară din trup; dar cine curveşte păcătuieşte împotriva trupului său.” 1 Corinteni 6:18

… te îndoiești de faptul că persoana cu care te întâlnești este cea aleasă pentru căsătorie și doar frica te ține de la a rupe relația.

James T. Draper scria: ”Îndoiala nu înseamnă DA ci înseamnă, întotdeauna, NU sau mai așteaptă. Dacă nu poți avea pace, ăsta este un răspuns.” Atunci când Dumnezeu deschide ușa pentru căsătorie în viața ta, vei ști că ești cu persoana potrivită. Dacă nu ai 100% certitudinea că lucrurile ar trebui să meargă mai departe, cel mai bine este să iei o pauză de la relație și să te rogi ca Dumnezeu să îți confirme clar voia Lui! Știu. Știu. Tu crezi că nu este atât de simplu. Știu, pentru că am trecut pe acolo. Dacă vei alege să ignori neliniștea din duhul tău, continuând să stai lângă o persoană fără de care nu crezi că poți trăi, îți voi spune eu ce va urma în continuare: scuzele! Nu merge până la a căuta justificări pentru o relație pe care îți vei dori mai târziu să o fi abandonat. Iată de ce: în lumea întâlnirilor amoroase, gânduri cum ar fi: ”nu ne putem despărți pentru că…” înseamnă că îndoiala a oferit cheile către frică, care te va conduce pe o cărare accidentată, plină de obstacole cum ar fi confuzia ori momentele de anxietate. Dacă nici asta nu este suficient, rezervorul tău de bucurie se va goli. Dacă, în drumul tău  pe cărarea îndoielii, ai fost în nesiguranță cu privire la a merge sau nu înainte, permite-mi să-ți ofer un semn pe care scrie: ”pacea și credința spun să mergi și tu, frica și-ndoiala spun mai bine NU!”

”pentru că cine se îndoieşte seamănă cu valul mării, tulburat şi împins de vânt încoace şi încolo. Un astfel de om să nu se aştepte să primească ceva de la Domnul” Iacov 1:6-8

… în jurul tău există reacții de îngrijorare.

Ai deschis vreodată televizorul sau radioul și să prinzi o predică, un cântec sau un mesaj care parcă au fost scrise special pentru tine? Te-ai întâlnit vreodată din întâmplare cu cineva care a făcut un comentariu sau două ce parcă au vorbit direct inimii tale? Dar în ceea ce îi privește pe oamenii pe care îi cunoști bine? Sunt prietenii și familia ta îngrijorați de decizia ta de a face următorul pas cu persoana cu care te întâlnești acum? În loc să adopți o poziție defensivă, mai bine ia în calcul faptul că emoțiile îți pot distorsiona abilitatea de a privi cu aceeași claritate cu care o fac aceia ce privesc din afară în viața ta. Asta dacă îți dorești ca într-o bună zi, după ce sentimentele acestea romantice vor trece (și ele o vor face) să nu privești în urmă cu regretul de a fi pierdut timp prețios (alături de alte binecuvântări). Apoi, cere-I lui Dumnezeu să îți dea discernământ pe măsură ce asculți sfaturile celorlalți. Dacă ceea ce spun ei este în concordanță cu Sfânta Scriptură și vorbe izvorâte din dragoste, atunci imaginează-ți că el te bate, cu blândețe pe umăr, cerându-ți să renunți la planurile tale și să alegi o cale mai bună. Îngrijorările fondate ale celorlalți pot fi steaguri roșii pe care Dumnezeu le ridică cu dragoste în viața ta, pentru a te atenționa cu privire la posibile necazuri viitoare! Ascultă. Învață. Fii înțelept. Renunță și ieși din zona de pericol.

”Un cuvânt spus la vremea potrivită este ca nişte mere de aur într-un coşuleţ de argint. Ca o verigă de aur şi o podoabă de aur curat, aşa este înţeleptul care mustră, pentru o ureche ascultătoare.” Proverbe 25:11-12.

… te întâlnești cu o persoană necredincioasă.

Ieși cu o cineva care nu are o relație personală cu Domnul nostru, Isus Hristos? Cei mai mulți dintre creștinii care au o relație cu un necredincios tind să creadă că ei sunt cea mai bună șansă ca partenerul lor o poate avea pentru a-L cunoaște pe Isus. Nu te lăsa înșelat(ă). Cineva deja a alocat o expresie pentru genul acesta de falsă strategie evanghelistică. Se numește ”întâlniri romantice misionare”. Dragă creștinule, tu nu ești un Duh Sfânt Junior. Viața nu oferă garanții iar asta include mântuirea partenerului tău. Dumnezeu oferă liberul arbitru fiecărei persoane. El așteaptă să fie dorit și asta ar trebui să faci și tu. Dacă ești o persoană credincioasă care se întâlnește cu una necredincioasă, aceasta nu doar că l-a respins pe Domnul, dar L-a respins pe Domnul care locuiește în tine! Prin urmare, ea sau el nu dorește aceleași lucruri ca tine. Tu îi aparții lui Dumnezeu, iar este jelos pentru tine. Orice atașament emoțional vei dezvolta față de o persoană care nu este pe aceeași pagină cu tine din punct de vedere spiritual, sau invers, este un atașament nesănătos. Caută și învață de la cei ca și Samson, din Biblie,  și fă acum ceea ce, altfel, îți vei dori mai târziu să fi făcut. Respectă Cuvântul lui Dumnezeu și nu te înjuga la un jug nepotrivit. Da, asta înseamnă să te desparți și să mergi mai departe!

”Nu vă înjugaţi la un jug nepotrivit cu cei necredincioşi. Căci ce legătură este între neprihănire şi fărădelege? Sau cum poate sta împreună lumina cu întunericul?” 2 Corinteni 6:14

Sursa: cbn.com

3 răspunsuri to “Cele 5 semne ale unei relații nepotrivite, pentru creștinii orbiți de romantism…”

  1. Superb articol. De atatea ori nu luam seama cand Domnul vorbeste… Acesta articol cred ca va fi o piatra kilometrica pentru multi. Domnul sa va binecuvanteze!

  2. Scuze ca intarzii cu raspunsul: Multumesc si va mai astept pe aici!

  3. Marcela said

    Va multumesc, Domnul, m-a trimis pana aici la voi..pace…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: